Veuillez choisir votre langue:

 

 

BLUE ECONOMY

INSPIREERT ONS !

 

 

BLUE ECONOMY INSPIREERT ONS!

 

Voor Carmans gaan economische en ecologische waarden hand in hand. Daarom evalueren we in al onze bedrijfsprocessen het effectief gebruik van energie en grondstoffen. Onze ambities zijn duidelijk :

 

  • investeren in schone technologie en maximaal gebruik maken van hernieuwbare energie. Bij grondreiniging is dit al voor 100% het geval, met gebruik van zon en straks ook nog van wind.
  • bijdragen tot het herstellen van de duurzame evenwichten in de materialenkringloop. Zo brengen we nu al meer dan 80% van de behandelde materie opnieuw in de kringloop als hoogwaardige bouwmaterialen.
    We zijn een bedrijf met familiaal karakter, maar we werken samen met externe experts op alle domeinen, van wetenschappelijk onderzoek over techniek tot en met corporate identity.
    Ons bedrijfsbeleid is gebaseerd op moderne management concepten zoals “cleantech” en “blue economy”.

 

CLEANTECH is – volgens onze definitie samen met KU Leuven – het produceren van goederen, het leveren van diensten en het uitvoeren van processen met :

 

  • minimaal gebruik van grondstoffen en minimale milieu-impact
  • hoge energie-efficiëntie en minimale productie van afval
  • zoveel mogelijk gebruik van hernieuwbare materialen en energie
  • uitzicht op economisch toegevoegde waarde.

 

BLUE ECONOMY betekent dan dat een lage milieu-impact niet volstaat. Er moeten ook andere economisch valoriseerbare voordelen zijn: bij voorkeur een technisch beter product, dienst of proces, dat gemakkelijker te gebruiken is en zeker niet duurder is.